Charlie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Práca

Mám takú prácu...
Mám takú prácu. Robím ľudí šťastnými. Je to náročné. Viete si to vôbec predstaviť? Máte pred sebou staršiu pani, ktorá má za sebou tridsať rokov v oddelení styku s verejnosťou. Skúste jej povedať niečo, čo ju prekvapí. Alebo ináč. Chlapík. Plný testosterónu a vždy pripravený. Skúste mu povedať pravdu. Je to náročné. Keď prídem večer z práce domov, mám toho akurát dosť. Najhorší sú katolíci a iné sekty. Tým nič nevysvetlíte. Kolektívne myslenie. Akurát ma z toho rozbolí hlava. Ešteže mám dobrý plat. Ináč by som sa na to vykašľal. Makať osem hodín denne. A často aj cez víkend a štátne sviatky. Im nie je nič sväté. A moja žena? Tá ma toho tiež plné zuby. Často vám v noci zazvoní telefón a vy musíte ísť k súrnemu prípadu. Niekedy sa vrátite až o niekoľko dní. Aspoň si niečo privyrobím na diétach. Len som zvedavý, dokedy to všetko vydržím. Minule som skoro udrel jedného profesora. Nie a nie prestať plakať. Strávil som s ním celé dopoludnie. Obed som samozrejme zmeškal. Začínam mať žalúdočné problémy. Poznáte to? Nie? Buďte radi. Predstavte si, že ste u klienta a robíte ho šťastným. Celý čas podupkávate nohou a jediné na čo myslíte sú vlastné biologické problémy. No hrôza. Našťastie som v tom celkom dobrý. Mám aj dve čestné uznania. Jedno za najšťastnejšieho človeka v marci a druhé za najnovšiu inováciu v júny. Najhoršie obdobie je jeseň. Málo farebné a plné depresií. Vtedy ma žena nevidí aj celé týždne. Ale v lete je kľud. To chodíme k moru. Už zase telefón. No nič. Musím pracovať...

Téma dňa | stály odkaz

Komentáre

  1. je krásne
    robiť ľudí šťasnými
    publikované: 27.05.2005 16:26:22 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Charlie, Charlie...
    Čo máš z toho, že robíš ostatných šťastným, keď ty a tvoja rodina nie ste? Čo máš z toho, že máš uznania a si v tom dobrý, keď to nerobíš srdcom, keď ti to je na obtiaž? (katolíci nie sú sekta, pozri sa do pojemového slovníka)
    publikované: 27.05.2005 20:46:52 | autor: Anjel (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. No zaujímavé,
    ale nezistil som, aké tvoje zamestnanie vlastne je (prakticky má podobnú definíciu aj prostitutka/gigolo, ale nechcel som urazit)<br />BTW Odsekuj odstavce, potom sa to ľahšie číta :)
    publikované: 27.05.2005 22:11:32 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014